Basura Ne İyi Gelir
Basura Ne İyi Gelir, basur olan ne yapmalı, basura iyi gelen yiyecekler. Bu soruların cevabı için yazılmış bilgi amaçlı makaleyi okuyabilirsiniz.
Basur Hastalarının Dikkat Etmesi Gerekenler
Beslenme programınızda lifli gıdalar ağırlıklı olmalıdır lif kaynaklı gıdalar basurdan korunmak için mükemmel gıdalardır. Lif kaynağı mısır, mısır gevreği, esmer pirinç, kuru üzüm, kuru kayısı, kuru incir, kuru erik, fındık, ceviz, lahana. Karnabahar, havuç, patates, ıspanak, kuşkonmaz, kabak, şalgam, brokoli, esmer ekmek, keten tohumu ve şeker pekmezi. Bu ürünlerde bolca vardır bu gıdalar sürekli tüketilmelidir.
Şeftali hazmı kolaylaştıran, idrar yollarını temizleyen bir meyvedir. Basur memelerinin verdiği rahatsızlığı azaltma özelliğine de sahiptir.
Sigara ve stresten uzak durmak, vücudumuzu iyi tanımak ve ona göre davranmak bu sorunu çözmenize yardımcı olacaktır.
Pırasa kabızlığı giderir. Bu yüzden basurun düşmanıdır.
Sabahları aç karnına içilen papatya çayı basur ağrılarına iyi gelir.
Keçiboynuzu devamlı yendiğinde basura ve basur ağrılarına iyi gelir.
Yoğurt ve kefir, bağırsaklarda bulunan ve gıdaların sindirimi sırasında kullanılan iyi bakterilere (probiyotikler) destek oldur. Buda basuru olanlara önerilen yiyecekler arasında ilk sıralarda yer almaktadır.
Basur belirtilerinden ve oluşumundan korunmak için bol miktarda sıvı tüketmelisiniz. Su dışında sindirimi kolaylaştıran bitkisel çaylar, lif içeren sebze ve meyve suları içebilirsiniz.
Kepekli tahıllar, zengin besin değerleri dışında lif ve protein içerikleri ile sindirimi kolaylaştırır. Buda basurun neden olduğu sorunların azaltılmasına yardımcı olarak kullanılabilir.
Bol vitaminli bir bitki olan kuşburnu, kurtları düşürür bağırsağı yumuşatır.Basur rahatsızlığına da çok iyi gelir.
Ilık suya oturarak kasların rahatlaması sağlanır ve basur ağrısı azalır.
Basur Hastalarının Beslenmede Dikkat Etmesi Gerekenler
Muz dilediğiniz kadar yiyebilirsiniz fakat biber ve pizza gibi acılı yiyecekleri tüketmekten kaçının. Bazı gıdalar basurun oluşmasını hızlandırdığı gibi sizi olumsuz yönde tetikler bunlar baharatlı gıdalar durun. Kırmızı biber, kara biber, pul biber, acı biber, isot gibi gıdalardır. Lahmacun, çiğ köfte, hamburger, pizza, ketçap, turşu, sosis, turunçgillerdir. Aşırı tüketilen çay ve kahve, asitli içecekler, enerji içecekleri, fazla tuzlu gıdalar ve konserveler.
Basura Faydalı Bitkiler
Halile : Sindirim sistemini düzenler. Damarı büzücü etkisi bulunur. Yaraların hızla iyileşmesi sağlar. (kaynak : faydalari com)
Sarısabır : Cilde, kırışıklıklara, yaralara ve basura faydalıdır. (kaynak : saglikvakti com)
Günlük : Antiseptik olmasından dolayı yaralarda etkili. (kaynak : medikaltedavi com)
Arpa : Arpa çözünmez diyet lifin zengin bir kaynağıdır. Yemeğinizde bulunan kaba yem miktarını arttırır bu da dışkıyı yumuşatır ve hacmini arttırır. Bu nedenle arpa tüketimi sindirim sağlığını geliştirir, kolon kanseri ve hemoroid riskini azaltır. (kaynak : bilgiustam com)
Acı Kök : Sivilce, çıban, basur gibi ciltle ilgili rahatsızlıkları giderir, kan temizleyici olarak kullanılır. (kaynak : bilgilersitesi com)
Meşe Palamudu : Mikrop öldürücü ve kanama durdurucu etkisinden dolayı açık yaraların sarılmasında. Damarlar üzerindeki yatıştırıcı etkisinden dolayı basur gibi rahatsızlıklarda kulanılır. (kaynak : sagliksifa com)
Pırasa Tohumu : Kabızlığı giderir. Basur memeleri için faydalıdır. (kaynak : sifaverenbitkiler com)
Üzerlik : Basur problemlerine karşı faydalıdır. (kaynak : bitkicenter com)
Sinirli Yaprak Otu : Deri kaşıntılarına iyi gelir. Araştırmalar sonucu bakteriler üzerine olan antibiyotik etkisi ispatlanmıştır. Uzmanlar her türlü yarayı, hatta yıllardır kapanmamış yaraları dahi kapatabilmekte olduğu belirtmektedirler. (kaynak : saglikvakti com)
Civelek otu : Damarları daraltarak kanamayı durdurucu etkisi vardır. İç ve dış kanamaları durdurmakta oldukça faydalıdır. (kaynak : dogadansifaya blogspot com tr)
Atkestanesi : Özellikle krem, merhem, tentür, jel kıvamına getirilerek cilde sürülerek kullanımında, cildin sivilcesiz, pürüzsüz bir görünüm almasına faydalıdır. Varis olan bölgelere sürüldüğünde varisin öncelikle ağrılarının geçmesinde akabinde görüntü olarak ortadan kalkmasına da faydalıdır. Antioksidan yönüyle damar hastalıklarına, hemoroit rahatsızlığına (basur), ödemlerin yok olmasına fayda sağlar. (kaynak : saglik im)
Tıbbi Papatya : Basura faydalıdır. (kaynak : sabah com tr)
Civanperçemi : Dolaşım sistemine fayda sağlar. Kan damarlarına iyi gelir. (kaynak : sifalibitkitedavisi com)
Meşe Mazısı : Hafif kan dindirici ve mikrop öldürücü etkileri de vardır. Bu şekilde özellikle pamuk mazısı denilen bir tür yaraların üstüne sarılır. (kaynak : rizegazete com)
Basura Ne İyi Gelir konulu makalemizi okudunuz. Basura Ne İyi Gelir sorusuna daha detaylı cevap almak için uzman bir hekime danışabilirsiniz. Basura Ne İyi Gelir soruna detaylı cevap için bize ulaşın.