Basurun Bitkisel Tedavisi Ahmet Maranki
Basurun bitkisel tedavisi Ahmet Maranki, Ahmet Maranki hemorois zaytinyağı, basur için dereotu kullananlar. Basurun bitkisel tedavisi Ahmet Maranki.
Basurun bitkisel tedavisi Ahmet Maranki tavsiyeleri hakkında yazılmış bilgi amaçlı makale. Basurun bitkisel tedavisi Ahmet Maranki bir kaynaktan alınarak sitemizde yayınlanmaktadır. Basurun bitkisel tedavisi Ahmet Maranki tavsiyeleri makalede yer almaktaıdr.
Ahmet Maranki Hemoroid Basur İçin Şifalı Bitkiler
Prof. Dr. Ahmet Maranki, hemoroidin yanlış beslenme sonucunda oluştuğuna dikkati çekiyor ve tüm acı baharatların hemoroid için zararlı etkileri olduğundan bahsediyor. Basur tedavisinde faydalı baharatlar ise şunlar: safran, nane, biberiye, dereotu, tarçın, kişniş, kakule ve gülsuyu. Ahmet Maranki’nin basur tedavisi için önerdiği bitki kürleri ise şunlar:
Hemoroid bitkisel tedavisi: Prof. Dr. Ahmet Maranki Basur İçin Bitkisel Tavsiyeler
Basur için Siyah Üzüm Yaprağı Kürü
1 bardak kaynar suyun içine 10 gram siyah üzüm yaprağı konulur ve 10 dakika demlenmesi için beklenir. Bu kürden günde 2 bardak hazırlanıp içilir.
Basur için Çobançantası Kürü
4 tatlı kaşığı çobançantası, 4 bardak soğuk içine atılır ve bu karışım 8 saat kadar bekletilir. Bekletilen karışım 1 gün içerisinde tüketilmelidir. Ayrıca çobançantası kaynatılır ve bu su ile basur yıkanır.
Basur için Semizotu Kürü
Semizotu lapa haline getirilir. Lapa haline getirilen semizotu basur üzerine konulur ve bir süre bekletilir.
Basur İçin Maydanoz Kürü
1 bardak kaynar su içine 1 tutam ince doğranmış maydonoz ilave edilir ve bu karışım 5-10 dakika boyunca kaynatılır. Kaynayan maydanoz kürü 20 dakika demlenmesi için bekletilir. Sonra bu kür ile hemoroitli bölge bolca ıslatılır.
Basur İçin Zeytinyağı Kürü
Saf zeytinyağı ısıtılır. Sabahları bu ısıtılan zeytinyağından aç karnına 50 gram kadar içilir. Zeytinyağı kürüne birkaç gün devam edilir.
BitkiselTedavim’in Basur İçin Tavsiye Ettiği Bitkiler
Meşe Palamudu
Meşe palamudu, mikrop öldürücü ve kanama durdurucu etkisinden dolayı açık yaraların sarılmasında. Damarlar üzerindeki yatıştırıcı etkisinden dolayı basur gibi rahatsızlıklarda kulanılır. (kaynak : sagliksifa com)
Sarısabır
Sarısabır, cilde, kırışıklıklara, yaralara ve basura faydalıdır. (kaynak : saglikvakti com)
Atkestanesi
Atkestanesi, özellikle krem, merhem, tentür, jel kıvamına getirilerek cilde sürülerek kullanımında, cildin sivilcesiz, pürüzsüz bir görünüm almasına faydalıdır. Varis olan bölgelere sürüldüğünde varisin öncelikle ağrılarının geçmesinde akabinde görüntü olarak ortadan kalkmasına da faydalıdır. Antioksidan yönüyle damar hastalıklarına, hemoroit rahatsızlığına (basur), ödemlerin yok olmasına fayda sağlar. (kaynak : saglik im)
Üzerlik
Üzerlik, basur problemlerine karşı faydalıdır. (kaynak : bitkicenter com)
Günlük
Günlük, antiseptik olmasından dolayı yaralarda etkili. (kaynak : medikaltedavi com)
Acı Kök
Acı kök, sivilce, çıban, basur gibi ciltle ilgili rahatsızlıkları giderir, kan temizleyici olarak kullanılır. (kaynak : bilgilersitesi com)
Tıbbi Papatya
Tıbbi papatya, basura faydalıdır. (kaynak : sabah com tr)
Civelek otu
Civelek otu, damarları daraltarak kanamayı durdurucu etkisi vardır. İç ve dış kanamaları durdurmakta oldukça faydalıdır. (kaynak : dogadansifaya blogspot com tr)
Civanperçemi
Civanperçemi, dolaşım sistemine fayda sağlar. Kan damarlarına iyi gelir. (kaynak : sifalibitkitedavisi com)
Pırasa Tohumu
Pırasa tohumu, kabızlığı giderir. Basur memeleri için faydalıdır. (kaynak : sifaverenbitkiler com)
Sinirli Yaprak Otu
Sinirli yaprak otu, deri kaşıntılarına iyi gelir. Araştırmalar sonucu bakteriler üzerine olan antibiyotik etkisi ispatlanmıştır. Uzmanlar her türlü yarayı, hatta yıllardır kapanmamış yaraları dahi kapatabilmekte olduğu belirtmektedirler. (kaynak : saglikvakti com)
Arpa
Arpa, çözünmez diyet lifin zengin bir kaynağıdır. Yemeğinizde bulunan kaba yem miktarını arttırır bu da dışkıyı yumuşatır ve hacmini arttırır. Bu nedenle arpa tüketimi sindirim sağlığını geliştirir, kolon kanseri ve hemoroid riskini azaltır. (kaynak : bilgiustam com)
Meşe Mazısı
Meşe mazısı, hafif kan dindirici ve mikrop öldürücü etkileri de vardır. Bu şekilde özellikle pamuk mazısı denilen bir tür yaraların üstüne sarılır. (kaynak : rizegazete com)