basur-mayasıl-hemoroid
Basur Bitkisel Tedavi
7 Ocak 2017
Basura İyi Gelen Yiyecekler
Basura İyi Gelen Bitkiler Nelerdir
7 Ocak 2017

Basura Ameliyatsız Çözüm

Basura Ne İyi Gelir

Basura Ne İyi Gelir

Uzman Desteği Alın

Basura Ameliyatsız Çözüm

Basura ameliyatsız çözüm, basur bitkisel tedavisi yöntemleri, basur nedir. Basura ameliyatsız çözüm yöntemleri hakkında herşey burada.

Basura ameliyatsız çözüm yöntemlerinden önce kısaca basur nedir sorusuna kısaca cevap verelim.

Basur

Basur, anal kanalda dışkı kontrolüne yardımcı olan vasküler yapılardır. Bunlar şiştiği veya iltihaplandığı zaman patolojik hale veya basur memesi haline gelir. Fizyolojik durumdayken, arteryo-venöz kanallar ve bağ dokudan oluşan bir tampon görevi görürler.

Patolojik hemoroidin semptomları görülen hemoroid tipine bağlıdır. İnternal hemoroid genelde ağrısız rektal kanama ile görülürken, eksternal hemoroid bazı semptomlar. Veya tromboze durumdaysa anüs bölgesinde şiddetli ağrı ve şişlik oluşturabilir. Birçok insan anal-rektal bölge etrafında meydana gelen herhangi bir semptomu yanlış bir şekilde “hemoroid” olarak ifade etmektedir. Semptomların önemli nedenleri gözden kaçırılabilmektedir. Hemoroidin gerçek sebebi hala bilinmemekte, özellikle kabızlık olmak üzere intra-abdominal basıncı arttıran çok sayıda faktörün hemoroidin gelişmesinde rol oynadığına inanılmaktadır.

Hafif ve orta şiddetli hastalık için başlangıç tedavisi su düzeyini korumak için lif alımı ve oral sıvı alımının arttırılması. Ağrıyı dindirmek ve rahatlık sağlamak içinse NSAIDlerden oluşur. Semptomlar ciddiyse veya konservatif yollarla iyileştirilemiyorsa uygulanabilecek çok sayıda basit işlem vardır. Bu önlemleri uygulayarak iyileşemeyenler için cerrahi müdahaleye başvurulabilir. İnsanların neredeyse yarısı hayatının herhangi bir noktasında hemoroidle ilgili sorunlar yaşayabilir. Elde edilen sonuçlar genel olarak iyidir.

Basura Ameliyatsız Çözüm için Kullanılan Bitkiler

Basur doğal tedavisi için kullanılan bitkiler aşağıda sıralanmıştır.

Halile : Sindirim sistemini düzenler. Damarı büzücü etkisi bulunur. Yaraların hızla iyileşmesi sağlar. (kaynak : faydalari com)

Atkestanesi : Özellikle krem, merhem, tentür, jel kıvamına getirilerek cilde sürülerek kullanımında, cildin sivilcesiz, pürüzsüz bir görünüm almasına faydalıdır. Varis olan bölgelere sürüldüğünde varisin öncelikle ağrılarının geçmesinde akabinde görüntü olarak ortadan kalkmasına da faydalıdır. Antioksidan yönüyle damar hastalıklarına, hemoroit rahatsızlığına (basur), ödemlerin yok olmasına fayda sağlar. (kaynak : saglik im)

Sarısabır : Cilde, kırışıklıklara, yaralara ve basura faydalıdır. (kaynak : saglikvakti com)

Arpa : Arpa çözünmez diyet lifin zengin bir kaynağıdır. Yemeğinizde bulunan kaba yem miktarını arttırır bu da dışkıyı yumuşatır ve hacmini arttırır. Bu nedenle arpa tüketimi sindirim sağlığını geliştirir, kolon kanseri ve hemoroid riskini azaltır. (kaynak : bilgiustam com)

Günlük : Antiseptik olmasından dolayı yaralarda etkili. (kaynak : medikaltedavi com)

Meşe Palamudu : Mikrop öldürücü ve kanama durdurucu etkisinden dolayı açık yaraların sarılmasında. Damarlar üzerindeki yatıştırıcı etkisinden dolayı basur gibi rahatsızlıklarda kulanılır. (kaynak : sagliksifa com)

Acı Kök : Sivilce, çıban, basur gibi ciltle ilgili rahatsızlıkları giderir, kan temizleyici olarak kullanılır. (kaynak : bilgilersitesi com)

Üzerlik : Basur problemlerine karşı faydalıdır. (kaynak : bitkicenter com)

Sinirli Yaprak Otu : Deri kaşıntılarına iyi gelir. Araştırmalar sonucu bakteriler üzerine olan antibiyotik etkisi ispatlanmıştır. Uzmanlar her türlü yarayı, hatta yıllardır kapanmamış yaraları dahi kapatabilmekte olduğu belirtmektedirler. (kaynak : saglikvakti com)

Tıbbi Papatya : Basura faydalıdır. (kaynak : sabah com tr)

Civelek otu : Damarları daraltarak kanamayı durdurucu etkisi vardır. İç ve dış kanamaları durdurmakta oldukça faydalıdır. (kaynak : dogadansifaya blogspot com tr)

Pırasa Tohumu : Kabızlığı giderir. Basur memeleri için faydalıdır. (kaynak : sifaverenbitkiler com)

Civanperçemi : Dolaşım sistemine fayda sağlar. Kan damarlarına iyi gelir. (kaynak : sifalibitkitedavisi com)

Meşe Mazısı : Hafif kan dindirici ve mikrop öldürücü etkileri de vardır. Bu şekilde özellikle pamuk mazısı denilen bir tür yaraların üstüne sarılır. (kaynak : rizegazete com)

Uzman Desteği Alın

Comments are closed.